OM


EVA TIND er forfatter. Hun blev født i Pusan, Sydkorea og blev som et-årig adopteret til Danmark. Med et uddannelsesmæssigt afsæt fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole manifesterer hendes romaner, litterære portrætter og digtsamlinger sig ofte i filmiske og kunstneriske produktioner.

Tinds litteratur kan betegnes som verdenslitteratur forstået på den måde, at når man rejser ud og møder verden, får man en mulighed for at se det sted, man kommer fra, ens familie og sig selv med nye øjne. Bøgerne kredser om temaer som identitet, ophav og udfoldelse af menneskelig potentiale, der springer fra en indre ubestemmelig drivkraft. Både nulevende, afdøde og fiktive karakterer udfolder sig i hendes fortællinger, så der opstår overraskende forbindelser mellem verdner.

I 2009 debuterede Eva Tind med digtsamlingen do og modtog Klaus Rifbjergs Debutantpris fra Det Danske Akademi. Siden fulgte to yderligere digtsamlinger og romandebuten Rosenvej. Hendes uafrystelige roman Han fra 2014 handler om en adopteret kvinde, der rejser til Nordkorea for at komme nærmere sin afdøde biologiske far. I kølevandet på Han blev hun i 2015 tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Bogen Astas skygge, er et personligt portræt af stumfilmstjernen Asta Nielsen, der udkom i 2016 år og samme år modtog Tind Otto Rungs Forfatterlegat. I 2019 udkommer Ophav en hverdagsodyssé om en familie på tre, der skilles og rejser ud i verden for at finde sig selv i utraditionelle livsformer. I 2020 blev Eva Tind tildelt Søren Gyldendals Jubilæumslegat og 2021 udkom hendes seneste roman Kvinden der samlede verden. Romanen er baseret på en sand historie om insektforskeren, husmoren, jordomrejseren og pioneren Marien Hammer, der gennem 40 års indsamling af usynlige mosmider beviser teorien om kontinenternes drift.

Eva Tind er tildelt ophold på flere refugier blandt andet Chateau de Lavigny, San Cataldo og Klitgården. Hendes kunstneriske og filmiske produktioner er blandt andet støttet af Statens Kunstfond, Statens Værksteder for Kunst, Knud Højgaards Fond, Danske Filminstruktører, Filmværkstedet, Dansk Filminstitut og Dansk Forfatterforening.

CV