THE CELESTIAL SHIP

Resume: Da den 67-årige Nitta Nielsen fra København får konstateret kræft i terminalstadiet, pakker hun sine 100 dagbøger og kører til Igarstorp i Sverige for at brænde dem. Feriehuset i Igarstorp har familien har haft adgang til siden Nittas datter, Natalia, var barn. For Nitta er afbrændingen en værdig afsked med en hendes livs fortrolig samtalepartner: dagbøgerne. Bøgerne skal brændes for at frisætte Nitta og gøre hende klar til at møde døden. Afbrændingen er en forvandlingsproces, hvor bøger og livet bliver til aske, hvirvler og forsvinder, som de fugle, der til sidst hvirvler himlen sort.

Himmelskibet er en poetisk dokumentar film, der veksler mellem realitet og forskudt virkelighed. Filmen er beskriver ét døgn i et liv i februar 2012. Filmen udfolder et ordknapt univers, flere steder er almindelig dialog fjernet og billeder og lyd løsrevet fra hinanden, grebet understreger, at følelser ofte forskyder sig i forhold til oplevet virkelighed. Når ordene ikke længere findes, står mennesket tilbage i stilhed, det er her naturen tager over. Filmens ordløsheden er samtidig en insisteren på, at beskueren må finde sine egen ord for, det der foregår og opleves i filmen. Det, at filmens betydningsunivers baseres på beskuerens egen fortolkninger og erfaringer, understreger samtidig, at virkeligheden altid er til forhandling.

Filmen havde premiere i Husets i Magstrædet og er senest blevet vist i Bharat Nivas, på den indiske pavilion in Auroville, Indien


Title: Himmelskibet

År: 2014

Instruktør: Eva Tind

Filmfotograf: Eva Tind

Producer: Stine Meldgaard

Klipper: Bodil Kjærhauge

Lyd: Jacques Pedersen

Grader: Adalsteinn Halgrimsson

Musik: Jomi Massage

Grafik: Jess Andersen

Oversættelse: Barbara J. Haveland

Facilities: Zentropa, Ghost, Kong Gulerod, Beofilm, Tonemestrene

Tak til: Nitta, Natalia, Peter and Jonathan.